Mandaat

  • Auteur: den Hartog
  • ISBN: 9789082013023
  • Verschenen: 21-11-2013
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: BLU
  • Aantal pagina's: 360
€ 19,95

Omschrijving

'Mandaat' is het opvallende debuut van Den Hartog. De op Bonaire woonachtige schrijver is heel zijn leven al gefascineerd door zaken die volgens de gangbare theorieën niet zouden kunnen bestaan, maar er op onverklaarbare wijze toch zijn. In 'Mandaat' verrast hij de lezer door fictie met feiten te combineren, waarbij er soms meer op waarheid berust dan men in eerste instantie zou vermoeden.

Genève: een natuurkundig onderzoeksteam komt tot een verbijsterende conclusie. Houston: louche miljardair Jack Conrads organiseert en financiert in Egypte de opgraving van de legendarische Zaal der Archieven. Wat is het verband? Een internationaal genootschap huurt archeoloog Tom Grant in om hierachter te komen. Dan krijgt hij de geheimzinnige broederschap 'De Beschermers' achter zich aan. Hij is zijn leven niet meer zeker en weet niet wie hij nog kan vertrouwen. Hij reist de wereld over om zijn missie te laten slagen. In sneltreinvaart rolt hij van het ene in het andere avontuur. Grant ontdekt dat de belangen zelfs tot in de Amerikaanse overheid reiken. Hij is vastberaden om de waarheid te achterhalen. Als hij die ontdekt zet hij alles op alles om een ramp te voorkomen. Zal de geschiedenis herschreven moeten worden?

lezer
Recensie door Geerhard Schaap

Een zeer knap ongemeen boeiende thriller! Ik heb het in één ruk uitgelezen. Is het echt een 1e boek? Kan ik me nauwelijks voorstellen... Wat een verbeeldingskracht, wat een fantasie. Geef het uit in het Engels!

lezer
Recensie door Erik Deggeler

De nieuwe Dan Brown. Mooie mix tussen feiten en fictie. Bestaande plaatsen en een spannende verhaallijn.

lezer
Recensie door Ron Gijzen

Spannend tot de laatste bladzijde! Kan niet wachten op het vervolg ...

lezer
Recensie door Bas Geurts van Kessel

Het is een pakkend goed toegankelijk boek dat ik in no time uitgelezen heb. Net als met andere goede boeken is er 1 heel slecht gedeelte van het boek..... het einde, omdat je door wilt gaan maar weet dat je klaar bent.

lezer
Recensie door Karin Kintner

Absolute aanrader: het boek heeft mij verrast en "gepakt".
Ik dacht eerst dat dit geen boek voor mij zou zijn.....zaken die mijn interesse eigenlijk niet hebben, zoals dus
Atlantis, maar hoe het gebracht is, leef je je helemaal in en zie je het voor je.....

lezer
Recensie door Lenneke de Jager-Koopman

Een spannend en onderhoudend boek! Het leest makkelijk weg, de dialogen zijn vlot en ik heb er van genoten!

lezer
Recensie door Annemarie Wieringa

Opbouw is goed en spannend. Steeds een onverwachte wending. Voor lezer die van thrillers, geschiedenis en 'Dan Brown' boeken houden.

lezer
Recensie door Ruurd Brekveld

Ik heb wel eens van Atlantis gehoord, maar mij er eigenlijk nooit in verdiept. Ik weet (of beter: wist!) er daarom weinig van. Tijdens het lezen bekroop mij wel eens het gevoel dat het soms wel erg onwaarschijnlijk was wat er allemaal beschreven was. Het boek wekte wel mijn interesse over Atlantis. Na lezing ben ik via google gaan surfen en na het intypen van de woorden "zaal der archieven" en alle hits die toen naar boven kwamen, werd mij duidelijk dat Den Hartog heel veel ware feitelijkheden heeft gebruikt! Een verrassing! Ook dat de Egyptische regering nog geen twintig jaar geleden opgravingswerkzaamheden heeft stilgelegd omdat het niet wilde dat mogelijk uit zou komen dat de historische gebouwen mogelijk gebouwd zouden zijn door inwoners van Atlantis en niet door Egyptenaren. Deze kennis heeft bij mij geleid tot meer begrip voor de achtergronden die Den Hartog gebruikt heeft om zijn roman te positioneren. Zo dacht ik ook dat Jan Kees het woord "aurichalcum" zelf bedacht had, wat niet het geval is. Dat wetende krijgt de roman van Den Hartog een heel andere dimensie. Een prettig leesbare avonturenroman.